Woonkamerlampen

Datum: maart 18, 2021
Categorie: Huis, tuin en dier

Samenvatting Artikel

De verlichting van jouw woonkamer is belangrijk. Dit is namelijk de ruimte waar je leeft. Daarom is het belangrijk dat je een goede sfeer creëert. De verlichting moet voldoende zijn, maar ook weer niet te fel. Verder moeten de lampen ook mooi bij het interieur van jouw woonkamer passen. Het is vaak lastig om de juiste lamp voor jouw woonkamer te kiezen, daarom leggen wij je alles over woonkamerlampen uit in dit artikel.

Type woonkamerverlichting

Je moet eerst goed nadenken over het type lamp. Er zijn een aantal hoofdsoorten, deze vallen onder wandlampen, plafondlampen, staande lampen en hanglampen. Over het algemeen zijn plafondlampen de standaard verlichting. Een wandlamp kan gebruikt worden als extra verlichting of als decoratie. Daarnaast dient een staande lamp vaak als sfeerlamp, bijvoorbeeld als het buiten donker is en je naar de televisie aan het kijken bent. Vaak wil je dus een combinatie van verschillende lampen hebben. Meer woonideeën nodig voor je huis?

De intensiteit van de lamp

Het is belangrijk dat je kijkt naar de felheid van de lamp. Bij een plafondlamp wil je fel licht hebben, want dit zorgt ervoor dat de hele kamer kan worden verlicht. Bij wandlampen en staande lampen wil je juist wat meer dimlicht, waardoor je meer sfeer kan creëren in je woonkamer. Ook kun je ervoor kiezen om lampen te kopen die verstelbaar zijn in intensiteit door middel van een schakelaar. Zo kun je de lamp heel fel zetten als je naar iets op zoek bent, en juist weer dimmen als je lekker aan het lezen bent.  “Kies voor een lamp die verstelbaar is in intensiteit.”

Kies voor de juiste setup

Het is belangrijk dat de setup van je lampen correct is. Je wilt namelijk de juiste verlichting voor iedere situatie hebben. Zorg ervoor dat je hoeklampen hebt die donkere hoeken verlichten. Daarnaast kun je wandlampen gebruiken om bijvoorbeeld een kunstwerk of schilderij aan de muur te belichten. Ook kun je denken aan boekenlampen, die je bijvoorbeeld naast de bank kan plaatsen. Zo heb je het perfecte licht om goed te kunnen lezen. Je kunt eventueel een interieurontwerper raadplegen om de juiste lampen op de juiste plek te zetten.  

Licht met kleur

We leven in een moderne tijd, dat betekent dat ook de lampen vernieuwen. Tegenwoordig bestaan er Hue lampen. Dit zijn lampen die van kleur kunnen veranderen. Zo kun je jouw woonkamer wat extra kleur geven. Wil je lekker tot rust komen? Zet dan de lampen op blauw. Ontvang je gasten en wil je wat sfeer creëren? Zet dan de lampen op rood. Je kunt er ook voor kiezen om de lampen van kleur te laten wisselen. Kleurlampen zijn een mooie aanvulling voor je woonkamer.  

Meer wooninspiratie?

Op zoek naar meer wooninspiratie voor de perfecte woonkamer? Lees dan verder op Knus voor je Huis. Daar zul je zowel wooninspiratie vinden, als informatie over de leukste lampen voor je woonkamer.

 

 

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »