Mindfulness voor kinderen

Datum: december 1, 2020
Categorie: Voeding en gezondheid

Samenvatting Artikel

Niet alleen volwassenen hebben te maken met stress en hooggevoeligheid. Ook kinderen kunnen hier zeker last van hebben. Zeker in de huidige wereld hebben kinderen nogal wat op hun schouders te verduren. Zo neemt de druk op school meer toe en ook de sociale druk wordt steeds groter. Dit kan ervoor zorgen dat je kind constant aan het piekeren is en slecht slaapt. Daarnaast kan dit slecht zijn voor het zelfvertrouwen van jouw kind, dit kan weer leiden tot onzekerheid en faalangst. Gelukkig bestaat er een oplossing om de stress te verminderen. Mindfulness voor kinderen biedt de ideale oplossing. Je kind over mindfulness leren is een investering die voor de rest van het leven toegepast kan worden.

Wat is mindfulness voor kinderen?

Mindfulness zijn bepaalde technieken en oefeningen voor kinderen die hen helpen ontspannen. Daarnaast helpt het bij het beter verwerken van bepaalde emoties zoals angst en boosheid. De mindfulness oefeningen zorgen ervoor dat je kind beter haar aandacht erbij kan houden en zorgt voor meer rust. Cursussen gerelateerd aan mindfulness worden steeds populairder doordat er zoveel positieve effecten zijn voor jouw kind.

Mindfulness oefeningen voor kinderen

Er zijn verschillende oefeningen die je kind kan uitvoeren. Een veel gebruikte oefening is meditatie. Bij meditatie ga je in een comfortabele houding zitten of liggen. Vervolgens probeer je helemaal bewust te worden van je lichaam en merk je op wat er allemaal voorbij komt. Dwaalt je aandacht af? Dan breng je hem vriendelijk weer terug. Andere veel gebruikte oefeningen zijn ademhalingstechnieken. Ook hierbij ga je eerst in een comfortabele houding zitten. Je ademt rustig in en vervolgens adem je weer rustig uit. Dit zal ervoor zorgen dat je helemaal tot rust komt en je je ontspannen voelt.

Voordelen van mindfulness voor kinderen

Er zijn veel positieve voordelen van mindfulness. Je kind zal zich meer ontspannen voelen en beter omgaan met lastige situaties. Het oefenen met de aandacht zorgt voor een verhoogde concentratie, wat handig is tijdens een toets of lesdag op school. Ook ervaart je kind dat wat zij voelt en denkt oké is. En dat zorgt voor een groter zelfbewustzijn en meer zelfvertrouwen. Je kind gaat beter om met emotionele schommelingen en blijft dichter bij zichzelf.

Wil je ook mindfulness voor je kind?

Er worden verschillende cursussen voor mindfulness van kinderen aangeboden en ook kun je denken aan een kindercoach. Ben je ook op zoek naar een mindfulness cursus voor je kind of een kindercoach in Amsterdam? Bekijk dan op Startup 24 het aanbod aan mindfulness cursussen voor kinderen in alle steden.

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Intieme zorg voor jezelf
Voeding en gezondheid

Intieme zelfzorg

Meer weten over intieme zelfzorg? In dit artikel lees je alles over intieme zelfzorg en hoe je dit het beste doet. Lees snel verder, ga aan de slag en voel je geweldig.
Lees verder »
Adventskalender openen
Dienstverlening

De leukste adventskalenders

Ben je op zoek naar een leuke adventskalender voor de gezelligste maand van het jaar? Lees er meer over in dit artikel. Een adventskalender voor jou of voor een ander?
Lees verder »