Tankpas

Datum: augustus 17, 2020
Categorie: Dienstverlening

Samenvatting Artikel

Tankpas

De tankpas zorgt voor extra comfort, je hoeft niet meer te pinnen of betalen met contant geld. Zodra je brandstof hebt getankt, kun je makkelijk betalen met de tankpas. De tankpas is verbonden aan een persoonlijk account waarin alle transacties worden verwerkt. Aan het einde van de maand, of een bepaalde periode, worden alle transacties afgerekend bij de accounthouder. In dit artikel wordt uitgelegd waarom een tankpas voor jou voordelig kan zijn. 

Voor wie is een tankpas?

Een tankpas kan in principe door iedereen worden gebruikt. De consument kan met een tankpas korting krijgen op benzine. Voor werknemers is een tankpas zeer handig als zij een auto van de zaak hebben en hun benzine van de zaak vergoed krijgen, met behulp van de tankpas komen alle brandstofkosten automatisch bij de werkgever terecht. Voor zzp’ers of bedrijven is een tankpas ook handig. Als de auto van het bedrijf is, zijn de brandstofkosten aftrekbaar van de belasting. Met een tankpas krijg je een beter inzicht in je brandstofkosten en ook een tankpas van het bedrijf kan worden verrekend bij de belastingdienst. 

Gratis tankpas, Shell tankpas, Esso tankpas…

Er zijn veel aanbieders van tankpassen in Nederland. De tankpas van Travelcard wordt gezien als een van de beste in Nederland. Naast dat je je brandstofkosten kunt declareren met de pas, zijn er nog veel meer voordelen met de tankpas van Travelcard. Zo kun je de tankpas gebruiken in alle Qpark garages, oplaadpunten van FastNed en kun je hiermee een APK-keuring laten uitvoeren. Verder kun je bij bijna alle grote benzinestations een tankpas aanvragen, bijvoorbeeld bij Shell, Esso, Total en Q8. Tevens zijn er ook merken die hun eigen tankpas aanbieden die gratis zijn. 

Inzicht in alle tankbeurten

Voor werkgevers kan een tankpas heel handig zijn. Je kunt precies zien wie er heeft getankt, waar hij heeft getankt en hoeveel hij heeft getankt. Daarnaast is het ook mogelijk om een limiet in te stellen op de tankpas, zo worden er geen kosten overschreden. Tevens kun je met een tankpas korting krijgen op benzine, zo tank je altijd tegen een scherp tarief.  Wil jij ook een tankpas? In verschillende steden bevinden zich diverse instanties en benzinepompen die een tankpas verstrekken. Kijk op Startup24 voor een overzicht van alle steden

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »