Wat te doen in Amsterdam

Datum: juli 20, 2020
Categorie: Plaatsen

Samenvatting Artikel

Dingen te doen in Amsterdam

Amsterdam is de grootste stad van Nederland en tevens de hoofdstad. Wanneer men Nederland zegt, denkt menig persoon meteen aan Amsterdam. De stad is zeer aantrekkelijk voor zowel binnen- als buitenlandse toeristen door haar lange geschiedenis en culturele waarde. Er zijn diverse sporen van de rijkelijke geschiedenis te vinden in de stad. In dit artikel vind je de top 10 bezienswaardigheden in Amsterdam die je absoluut niet mag missen!

1. Rijksmuseum

Het Rijksmuseum is het bekendste museum van Amsterdam en wellicht zelfs van Nederland. De glorieuze geschiedenis van Nederland wordt hier gepresenteerd in de vorm van diverse schilderijen en artistieke bolwerken. Onder andere de Nachtwacht, een van de beroemdste schilderijen van Rembrandt van Rijn, staat tentoongesteld in het Rijksmuseum. Dit is een plek die je absoluut niet mag missen tijdens je bezoek aan Amsterdam. Lees hier meer over het Rijksmuseum Amsterdam.

2. Grachtengordel Amsterdam

De grachtengordel staat symbool voor Amsterdam. Dit systeem van kanalen dat parallel aan elkaar ligt, is ontworpen tijdens gouden eeuw. Langs de grachten staan de fraaie bijbehorende grachtenpanden met sierlijke lijstgevels. Bovendien kost het bezoek aan de grachtengordel niks. Kortom, een stukje cultureel erfgoed dat je niet mag missen!

3. Anne Frankhuis

Het Anne Frankhuis is een tragische herinnering aan de tweede wereldoorlog. Anne Frank en haar familie zaten hier verscholen voor de Duitsers tijdens de tweede wereldoorlog. Ze schreef een dagboek over haar leven dat na haar dood werd gepubliceerd. Sindsdien is het Anne Frankhuis wereldberoemd vanwege de achterkamer waar Anne Frank verbleef.

4. Jordaan

Een bezoek aan de Jordaan is een echte aanrader wanneer je echt iets van het dagelijkse Amsterdamse leven wilt zien. De Jordaan is een echte arbeiderswijk met veel historie. Diverse grachten met fraaie grachtenpanden zijn te vinden in de wijk. Daarnaast bevinden er zich diverse hofjes en forten in de Jordaan die je niet mag missen aan je bezoek aan Amsterdam.

5. NEMO Science Museum

Amsterdam is de ideale plek als je geïnteresseerd bent in wetenschap. In de stad vindt men het NEMO Science museum waar verschillende wetenschappelijke facetten zijn tentoongesteld. Ook kun je in het museum zelf proefjes en experimenten doen om meer informatie over bepaalde wetenschappelijke onderwerpen te vergaren. Een bezoek aan het NEMO Science museum is een ware belevenis voor jong en oud.

TIP=> Sea Palace Amsterdam

Als je toch bij NEMO in de buurt bent, vergeet dan niet te lunchen of dineren bij een van de bekendste restaurants van Amsterdam. Tussen NEMO en het Centraal station ligt het grootste drijvende restaurant van Europa: Sea Palace. Wie zijn smaakpapillen wil verwennen, moet absoluut een bezoek brengen aan Sea Palace. Het is een Aziatisch restaurant dat zich specialiseert in de authentieke Chinese / Kantonese keuken waar je de lekkerste Dim Sum kunt eten. Sea Palace is niet alleen in Amsterdam een begrip, ze heeft ook grote naamsbekendheid in de rest van Nederland. Voor Dim Sum Amsterdam ben je hier op het juiste adres!

6. Vondelpark

Wie houdt van de natuur en lekker wil ontspannen, komt ook tot haar recht in Amsterdam. Breng een bezoek aan het Vondelpark dat midden in de stad gelegen is. Het park is bijna vijf kilometer breed en is de ideale plek om tot rust te komen na een drukke dag in de stad.

7. Amsterdam dierentuin: Artis

Midden in de stad bevindt zich ook Artis, de oudste dierentuin van Nederland. Artis herbergt verschillende diersoorten van over de hele wereld. De dierentuin is makkelijk bereikbaar met de tram en een waar plezier voor uw kinderen.

8. Hermitage Amsterdam

Wie van kunst houdt, moet zeker een bezoek brengen aan de Hermitage Amsterdam. In het museum staan verschillende kunstvoorwerpen tentoongesteld uit de Nederlandse geschiedenis. Zo zijn er diverse portretten uit de gouden eeuw te zien. Daarnaast staat het museum bekend om haar collectie aan Russische juwelen.

9. Paleis op de Dam

Één van de klassiekers is het koninklijk paleis op de Dam. Het paleis werd vroeger gebruikt als stadhuis en heeft een fraaie bouwstijl. Het is één van de memorabelste bolwerken uit de gouden eeuw. Deze culturele trekpleister mag je niet missen aan je bezoek aan Amsterdam.

10. Trouwen voor 1 dag

 

Geen zin in musea of andere activiteiten in Amsterdam? Wist je dat je in Amsterdam ook met je partner, beste vriendin of familielid kunt trouwen voor 1 dag? Vermaak je in 1 dag kostelijk met een heuse ceremonie inclusief pak en trouwjurk en laat dit vastleggen met foto’s of video. Verder kun je er ook trouwjurken passen voor de lol: ideaal om te oefenen voor de grote dag bijvoorbeeld.

Naast Amsterdam zijn er nog veel meer leuke steden in Nederland die een bezoek waar zijn. Bekijk Startup24 voor een overzicht van alle steden.

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »