3 tips voor het financieren van je nieuwe bedrijfspand

Datum: april 20, 2022
Categorie: Dienstverlening

Samenvatting Artikel

Heb je een nieuw bedrijfspand op het oog, maar ontbreekt het je aan de financiële middelen om hem te kopen? Dan zet je het pand mogelijk al snel uit jouw hoofd. Zonde, want dat is niet nodig. Zakelijk lenen biedt namelijk uitkomst als je een bedrijfspand wilt kopen. Je gebruikt in dat geval geld van een andere partij om de aankoop te financieren. Als je nog niet eerder zakelijk geld geleend hebt, weet je waarschijnlijk niet wat je ervan mag verwachten. Omdat wij je hier zo goed mogelijk op voor willen bereiden, zetten we in deze tekst 3 tips voor het financieren van je nieuwe bedrijfspand op een rijtje.  

1. Vraag een zakelijke lening aan

Wie de aankoop van een bedrijfspand wil financieren met een lening, komt waarschijnlijk al snel bij een zakelijke lening uit. Deze financieringsvorm is namelijk bedoeld voor langlopende investeringen in jouw bedrijf. De aankoop van een nieuw bedrijfspand scharen we hieronder. Vraag je een zakelijke lening aan? Dan stort een geldverstrekker hebt gewenste bedrag in één keer op jouw rekening. Het voordeel hiervan is dat je niet hoeft te wachten met de aankoop van een bedrijfspand. Je lost iedere maand een deel van de lening af, waardoor je een zakelijke lening aan het einde van de looptijd afbetaald hebt.

2. Overweeg een zakelijke hypotheek

Voor sommige ondernemers volstaat het aanvragen van een zakelijke lening om een bedrijfspand te kunnen kopen. Toch zijn er ook ondernemers die liever niet voor deze financieringsvorm kiezen. Dit komt vooral doordat een zakelijke lening een maximale looptijd heeft van 5 jaar. Als het jouw bedrijf financieel voor de wind gaat, lukt het je waarschijnlijk zonder problemen om het geleende bedrag binnen deze periode terug te betalen. Helaas is lang niet iedere ondernemer hiertoe in staat.

Wie bang is dat hij een zakelijke lening niet binnen 5 jaar terug kan betalen, kan voor een zakelijke hypotheek kiezen. Het voordeel van deze financieringsvorm is dat hij een looptijd van 10 jaar heeft. De kosten worden overigens uitgesmeerd over een periode van 20 jaar. Jouw maandlasten vallen hierdoor een stuk lager uit dan bij een zakelijke lening, waardoor je mogelijk toch in staat bent om het gewenste bedrijfspand te kopen. Na 10 jaar heb je de helft van jouw lening afgelost. Het resterende bedrag kun je vervolgens in één keer afbetalen of herfinancieren met een andere lening. Let op: met een zakelijke hypotheek mag je maximaal 65 procent van het aankoopbedrag financieren. De overige 35 procent moet je met eigen geld betalen.

3. Leen tegen een gunstige rentestand

Wie een zakelijke lening of een zakelijke hypotheek aanvraagt, krijgt te maken met rente. Doordat het bedrag bij beide financieringsvormen direct volledig tot jouw beschikking staat, betaal je altijd rente over het hele bedrag. Omdat het hier vaak om een grote som geld gaat, kan de rente over een bedrijfslening behoorlijk hoog uitvallen. Daarom is het verstandig om een zakelijke lening of zakelijke hypotheek aan te vragen bij een gunstige rentestand. Hoe lager de rente, des te lager de kosten van een zakelijke lening of zakelijke hypotheek uitvallen.  

Recente blog artikelen

Andere interessante artikelen

Meer leuke artikelen van Startup24 lezen? Bekijk hier andere artikelen over steden, marketing, home deco, sport en nog meer.

Welke soorten schuttingen zijn er feature image 01
Huis, tuin en dier

Welke soorten schuttingen zijn er?

Wil je een schutting laten plaatsen? Dan wil je natuurlijk weten welke soorten schuttingen er zijn. In dit artikel lees je alles over de soorten schuttingen en ontdek je welke het beste bij jouw tuin passen.
Lees verder »
Krokante hapjes voor een feestje
Voeding en gezondheid

Krokante hapjes voor een feestje

Op een feestje wil je natuurlijk de perfecte hapjes serveren. Deze moeten krokant en vers zijn. In dit artikel lees je alles over de lekkerste krokante hapjes voor jouw aankomende feestje.
Lees verder »